Jelenlegi hely

Marcipánnal töltött linzerek

Marcipánnal töltött linzerek
Villámgyorsan elkészül!
Hozzávalók: 

30 dkg rizsliszt
20 dkg Liga margarin
10 dkg porcukor
1 db "M"-es tojás
A töltelékhez: kb 20 dkg marcipán
4-5 ek híg dzsem
A tetejére
kb 15 dkg GM étcsoki
1 ek étolaj
cukorgyöngyök

Elkészítés: 

A tészta hozzávalóit összegyúrjuk, majd 1 órára a hűtőbe tesszük, ezt követően kinyújtjuk, tetszés szerinti formákat szúrunk ki, úgy h mindnek párja is legyen. Előmelegített 180 fokos sütőben kb 8 perc alatt készre sütjük. Figyeljünk rá, nem szabad nagyon megpirulnia, mert akkor törékeny lehet frissen a linzer!
A marcipán masszát átgyúrjuk, majd enyhén porcukorral szórt munkafelületen vékonyra nyújtjuk, és előbbiekben használt formákkal ebből is kiszúrjuk a motívumokat, ezúttal, fele mennyiség kell, mint amennyi linzerünk lett.
A kihűlt linzereket vékonyan megkenjük lekvárral. majd erre ráragasztjuk a marcipánt, megint vékony lekvár réteg jön, és linzerrel zárjuk. Ha az összes linzert betöltöttük., ízlés szerint vízgőz felett felolvasztott csokiba márthatjuk, vagy porcukorral meghinthetjük.

Kategória: