Jelenlegi hely

Epres-joghurtos bárány torta

Epres-joghurtos bárány torta
Hozzávalók: 

450 g natúr joghurt
1 cs. étkezési zselatin
1 cs. vaníliás cukor
3-4 evőkanál eritrit
3 dl Meggle hablalap, vagy Hulala
fél kg eper
A díszítéshez:
2 dl Meggle habalap, vagy Hulala
franciadrazsé
A tetejére, ami később az alja lesz:
GM babapiskóta, ez el is maradhat

Elkészítés: 

A joghurtot elkeverjük a zselatinnal, és egy lábasban forráspontig melegítjük. Nem forraljuk fel! Levesszük a tűzről, hozzákeverjük a cukrot, az apróra vágott  gyümölcsöt, hagyjuk langyosra hülni, majd hozzáadjuk a kemény habbá vert "tejszínt" is.
A bárányformát vagy őzgerincformát, folpack-kal kibéleljük és a kész joghurtkrémet belekanalazzuk, a tetejét, ami később az alja lesz GM babapiskótával kirakjuk, és egy éjszakára hűtőszkrénybe tesszük, másnap tálra borítjuk, és felvert habalappal díszítjük!
Kellemes Ünnepeket kívánok!

Kategória: 
Kategória_2: