Jelenlegi hely

Rákóczi túrós muffin

Rákóczi túrós muffin
Hozzávalók: 

20 dkg rizsliszt

fél cs.  GM sütőpor

5 dkg eritrit

2 db tojás

2,5 dl tej

1 dl étolaj

1 db citrom reszelt héja

20 dkg túró

1 kis üveg baracklekvár

a habhoz:

2 db  tojásfehérje

15 dkg porcukor

Elkészítés: 

A száraz hozzávalókat (rizsliszt, eritrit, sütőpor) tálba mérjük, majd egy másik tálba mérjük a túrót, a tejet, az étolajat, hozzáadjuk a tojásokat, belereszeljük a citrom héját is, kézi habverővel összekeverjük, majd hozzávegyítjük a lisztes részt is.  Egy 12 darabos muffinformát kapszlikkal kibélelünk és mindegyik mélyedésbe egy evőkanálnyi massza kerül, majd egy-egy teáskanálnyi baracklekvárt teszünk rá, a túrósmasszából egy-egy kanállal, lekvár, és a maradék masszával zárjuk a rétegezést.
Előmelegített 180 fokos sütőben, 20 perc alatt megsütjük, közben a  tojásfehérjét kemény habbá verjük, és kanalanként hozzáadjuk a porcukrot is, szép fényes, kemény habot kell kapnunk! Csillagcsővel ellátott habzsákba kanalazzuk, és a muffinok tetejére nyomjuk, majd 220 fokos sütőbe 5 percre visszatesszük, a sütőből kivéve akár azonnal fogyasztható.

Kategória: