Jelenlegi hely

Túrós rétes

Túrós rétes
Hozzávalók: 

A tésztához:
25 dkg Naturbit Alfa-mix
2 dl tejföl
1 db tojás
1 csipet só
A rántáshoz:
5 dkg sertészsír
3 dkg rizsliszt
A töltelékhez:
80 dkg túró
3-4 ek rizsdara/kukoricadara
2 db tojás
1-2 evőkanál tejföl
4 ek eritrit
vanília kivonat vagy vaníliás cukor
mazsola (opcionális)
reszelt citromhéj
Tetejére:
1 db tojás
Megszóráshoz:
porcukor

 

Elkészítés: 

A túrókrémhez a túrót a tojással, rizs, vagy kukoricadarával, kevés tejföllel, ízlés szerinti eritrittel, vaniliával, mazsolával és a citromhéjjal összekeverünk.
Elkészítjük a rántást is: a zsírt olvasszuk fel, majd amikor már jó forró, szórjuk bele a lisztet és pár perc alatt, folyamatosan kevergetve készítünk belőle világos rántást. Hűstük ki.
A tészta hozzávalóit gyúrjuk össze, nyújtjuk vékonyra, majd rákenjük a kihűlt rántást és feltekerjük, mint a bejglit Ekkor tegyük a tésztát hűtőszekrénybe, fél órára, majd vágjuk a tésztát 4 darabba. A tésztákat egyenként kinyújtjuk amilyen vékonyra csak tudjuk megkenjük a töltelékkel, és feltekerjük, úgy, hogy a hajtás alulra kerüljön. Sütőpapírral bélelt tepsibe sorakoztatjuk a 4 rúd rétest, és 200 fokra előmelegített sütőben 25-30 perc alatt készre  sütjük.
A kész réteseket langyosra  hűtjük, majd felszeleteljük és porcukorral megszórjuk.

Kategória: 
Kategória_2: