Jelenlegi hely

Karamellás brownie muffin, liszt nélkül

Karamellás brownie muffin, liszt nélkül
Hozzávalók: 

12 darab muffinhoz:
20 dkg GM étcsoki
10 dkg vaj, vagy nargarin
5 db tojás
5 dkg cukor
fél csomag sütőpor
1 ek kakaópor
10 dkg darált dió
A krémhez:
10 dkg vaj, vagy margarin
20 dkg mascarpone
15 dkg porcukor
2 csomag instant kávépor
A tetejére:
10 dkg cukor
1 dl tej

Elkészítés: 

A csokit vízgőz felett olvasszuk meg a vajjal, vagy margarinnal, a tűzről levéve keverjük hozzá a tojásokat, a cukrot, a sütőport, a darált diót, és a kakaóport is. Muffin kapszlival bélelt formába kanalazzuk, és előmelegített 80 fokos sütőben 20 perc alatt készre sütjük.
A krémhez a mascarponét, a cukorral, és a vajjal keverjük habosra, majd adjuk hozzá a kávét, és keverjük bele azt is.
Csillagcsővel ellátott nyomózsákba töltjük a krémet, és  díszítsük fel a kihűlt muffinokat.
A karamellhez olvasszuk fel a cukrot, ha már világosbarna, adjuk hozzá a tejet és forraljuk fel. Kanállal csorgassuk a krém tetejére. Akár azonnal fogyasztható.

Kategória: