Jelenlegi hely

Karalábéleves daragaluskával

Hozzávalók: 

2 kisebb karalábé
1 csomó friss sárgarépa, vagy 3 szál répa
1 csomó friss petrezselyem gyökér vagy 1-2 szál petrezselyem gyökér
1 fej vöröshagyma

bors
ételízesítő (opcionális)
kevés zsiradék
A galuskához:
2 db "M"-es  tojás
5 dkg zsír
6-8 ek kukoricadara

petrezselyemlevél

 

Elkészítés: 

A tojásokból, a zsírból és a kukoricadarából pici sóval, a felaprított vagy szárított petrezselyemzölddel közepes lágyságú galuska tésztát keverünk, és 1 órára hűtőbe tesszük.
A zöldségeket megtisztítjuk, felaprítjuk. A sárgarépát, a petrezselyemgyökeret, a karalábé kockákat  kevés zsiradékon megdinszteljük, adjuk hozzá az egész hagymát is, felengedjük kb 2 liter vízzel, sózzuk, borssal ízesítjük, tehetünk bele ételízesítőt is. Főzzük puhára a zöldségekt.
Közben egy fazék vizet tegyünk fel melegedni, majd a forrásban (ügyeljünk rá, h csak enyhén forrjon!) lévő sós vízbe evőkanál segítségével szaggassuk bele a galuskákat, kb 10 perc alatt főzzk készre.
Ekkor szűrőkanál segítségével átkanalazzuk a levesbe. Petrezselyemzölddel meghintve kínáljuk.

Kategória: