Jelenlegi hely

Epres-túrós alagút

Epres-túrós alagút
Hozzávalók: 

50 dkg földieper
1 cs. instant zselatinpor Zselatin fix
kb 10 dkg  gluténmentes babapiskóta
40 dkg túró
2 ek cukor

Elkészítés: 
Az epret megmossuk és kicsumázzuk. pár  szemet félreteszünk, a többit robotgépben pürésítjük, hozzáadjuk a túrót,  a cukrot és a zselatin fixet is, ha zselatinporral dolgozunk, kevés forró vízben oldjuk fel, és úgy adjuk hozzá. Közben egy  téglaformát kibélelünk folpackkal úgy, hogy a peremnél kissé túllógjon. A forma aljába egy rétek krémet teszünk, majd kirakjuk babapiskótával, megint krém következik, babapiskóta, végül a maradék krémmel zárjuk a rétegezést.
Érdemes egy éjszakára hűtőbe tenni, majd másnap tálra borítjuk, és éles késsel szeleteljük. Eperrel, esetleg tejszínhabbbal kínáljuk.
Kategória: 
Kategória_2: