Jelenlegi hely

Medvehagyma-krémleves

Medvehagyma-krémleves
Hozzávalók: 

3 db burgonya
1 csokor medvehagyma
1 fej vöröshagyma
1/2 liter csontleves alaplé
2 dl tejszín

bors
A túró gombóchoz:
25 dkg túró
2 db "S" méretű tojás
5  dkg  rizsdara
csipet só

Elkészítés: 

A meghámozott, finomra vágott vöröshagymát üvegesre pároljuk a felforrósított zsiradékon. Rádobjuk a megtisztított, megmosott medvehagymát, és megfonnyasztjuk. Hozzáadjuk a meghámozott, apróra vágott burgonyát, és az egészet megsózzuk. Felöntjük az alaplével  és addig főzzük, amíg a krumpli megpuhul..
Botmixerrel összeturmixoljuk, majd visszatesszük a tűzre, hozzáadjuk a  tejszínt, amit előtte a hőkiegyenlítés miatt összekeverünk egy kevés forró levessel. Már nem forraljuk, csak a forráspontig melegítjük, és ha szükséges, utánaízesítjük. Ha túl sűrű lenne a levesünk kevés vízzel hígíthatjuk.
Túró gombóc elkészítése:
A túrót áttörjük, , a tojások fehérjéjét habbá verjük pici sóval. A túróba belekeverjük a rizsdarát, a tojássárgáját, és a habot is. 1 órát a hűtőben pihentetjük. Majd vizet forralunk és a diónyi nagyságúra formázott golyókat kifőzzük. Ha feljöttek a víz felszínére, szürőkanállal kiszedjük és átrakjuk a forró krémlevesbe.

Kategória: