Jelenlegi hely

Sertés kocsonya

Sertés kocsonya
A kocsonya készítés nálam időigényes, én a húst kicsontozva tálalom, így mindenki szereti!
Hozzávalók: 

1 db csont nélküli csülök
2 db farok
2 db köröm
1 db fül
2 szál sárgarépa
1 szál fehérrépa
1 fej fokhagyma
1 fej vöröshagyma

szemes bors
2 db babérlevél

Elkészítés: 

A megmosott kocsonyahúst hideg vízbe  feltesszük főni, ha felforrt lehabozzuk, majd hozzáadjuk a megtisztított zöldségeket is. Sózzuk, hozzáadjuk a szemes borsot, és a babérlevelet is. 3-4 óra alatt takaréklángon puhára főzzük. Leszűrjük, kicsontozzuk. Egy jénai tálat folpack-kal kibélelünk az aljára répa karikákat rendezünk, majd húst, végül levet merünk rá. Hűvös helyen megdermesztjük. Tálra borítjuk, pirospaprikával megszórjuk, és friss kenyérrel fogyasztjuk.

Kategória: 
Kategória_2: