Jelenlegi hely

Lisztmentes áfonyás-túrós tekercs

Hozzávalók: 

5 db M-es tojás
5 ek eritrit vagy cukor
6 ek mák, ledarálva Kókuszreszelékkel is működik!
töltelék:
1 cs. GM vaníliás pudingpor
4 dl tej
25 dkg túró
10 dkg porcukor
10 dkg Liga margarin vagy vaj
1 db citrom héja és leve
10-15  dkg áfonya

Elkészítés: 

A tojásokat ketté válaszjuk, a fehérjét kemény habbá verjük, majd hozzáadjuk az eritritet is és tovább verjük robotgép segítségével, ezt követően a tojások sárgáját is hozzáforgatjuk, végül a darált mákot is belekanalazzuk, és homogénné kevertetjük. Sütőpapírral bélelt tepsibe terítjük, és előmelegített 180 fokos sütőben 8-10 perc alatt készre sütjük. Ne süssük túl!
Elkészítjük a tölteléket: a pudingport felfőzzük a tejjel, majd hűlni hagyjuk. A porcukrot kikeverjük a margarinnal, a túrót a citrom reszelt héjával és levével. Ha a puding kihűlt, összekeverjük a cukros margarinnal meg a túróval, és megkenjük vele a  piskótát, megszórjuk a megmosott, lecsepegtetett áfonyával, , feltekerjük, majd 1-2 órára hűtőbe tesszük, ezt követően szépen szeletelhető. Ha kevés krémet és pár szem gyümölcsöt meghagyunk azzal díszíthető.

Kategória: 
Kategória_2: