Jelenlegi hely

Csirkepaprikás, puliszkaágyon

Csirkepaprikás, puliszkaágyon
Gyakran kérdezitek, h a tészta-rizs-burgonya köreten kívül mi lehet még köret, pl ez.
Hozzávalók: 

A csirkepaprikáshoz:
80 dkg csirkemell filé
kb 3,5 dl kész üveges lecsó
1 fej vöröshagyma
kevés zsiradék

bors
pirospaprika
A puliszkához:
30 dkg kukoricadara
1 liter víz
1 teáskanál só
Továbbá:
2 dl tejföl
kb 25 dkg túró
 

Elkészítés: 

A kimért kukoricadarát,  kis lángon puhára főzzük a sóval elkevert,  1 liternyi vízben.  Miután megfőtt margarinnal kent pite formába nyomkodjuk a puliszkát.  A túrót rámorzsoljuk, és a tejföl felét rákanalazzuk.
Elkészítjük a csirkepaprikást:
A forró zsiradékon megfonnyasztjuk az apróra vágott hagymát, majd a megmosott, felkockázott csirkemell filét is rádobjuk  fehéredésig kevergetjük  hozzáadjuk  a  kész lecsót is sózzuk, borsozzuk,  rátesszük  a pirospaprikát és vízzel felengedjük annyival hogy épp csak ellepje. Fedő alatt kb fél óra alatt puhára főzzük..
Az elkészült csirkepaprikást a tejfölös-túrós puliszkára kanalazzuk, majd a maradék tejföllel meglocsoljuk, és előmelegített 200 fokos sütőben 25 perc alatt átforrósítjuk.

Kategória: