Jelenlegi hely

Rebarbarás panna cotta

Rebarbarás panna cotta
Hozzávalók: 

A rebarbarás réteghez:
25 dkg rebarbara
3 dl víz
15 dkg cukor
piros ételszínezék,  (opcionális)
1 cs. zselatin (20g)
A vaníliás réteghez:
fél cs. GM  vaníliás pudingpor
1 cs vaníliás cukor
10 dkg porcukor
3 dl tej
2 dl habtejszín
fél cs. zselatin (10g)
A díszítéshez:
mentalevél

Elkészítés: 

A rebarbarát, mossuk, majd tisztítsuk meg. Vágjuk kb 1 cm-es darabokra, adjuk hozzá a vizet és a cukrot, főzzük puhára, majd botmixerrel pürésítsük, adjuk hozzá a zselatint és ha szükséges az ételszínezéket is, keverjük alaposan össze.
Egy hosszúkás formát (pl őzgerinc), béleljünk ki folpackkal, majd a rebarbarakrémet kanalazzuk bele és ha már kellően lehűlt, tegyük be a hűtőbe.
Ekkor elkészítjük a vaníliás réteget is: a tejet és a tejszínt öntsük bele egy edénybe, majd keverjük hozzá a pudingport, a porcukrot a vaníliás cukrot és forraljuk össze, ekkor adjuk hozzá a zselatint is, alaposan keverjük össze, és egy levesszűrőn szűrjük át, hűtsük langyosra, majd kanalazzuk a megdermedt rebarbarás rétegre. Pár órára, míg ez a réteg is teljesen megdermed tegyük hűtőbe., majd vékony pengéjű késsel ízlés szerint szeleteljük fel. (Én háromszöget vágtam, és torta formába raktam össze.)  Mentalevéllel és szederrel díszítettem.

Kategória_2: