Jelenlegi hely

Narancsos csirkecombok

Narancsos csirkecombok
Hozzávalók: 

10 db csirke alsócomb

kb 1 ek só

bors

olaj

2 ek méz

2 db narancs

1 fej fokhagyma

Elkészítés: 

A megtisztított combok mindkét oldalát sózzuk, borsozzuk, és egy  tepsibe rakosgatjuk.
A mézet kikeverjük 1 narancs kifacsart levével, meglocsoljuk a combokat. Hozzátesszük a megpucolt fokhagymagerezdeket, letakarjuk alufóliával, majd a hűtőbe tesszük egy éjszakára (vagy pár órára) pácolódni.
Ezután alufóliával letakarva, 180 fokra előmelegített sütőben kb. 30 percig sütjük, majd levesszük a fóliát,  rádobjuk a másik narancs húsát, és kb további 30 percig sütjük, ha van grill sütési lehetőségünk, a sütést azzal fejezzük be.
Dupla mennyiségű sós vízben főzzük meg az előzőleg kiválogatott, megmosott kölest és vízben duzzasztott mazsolával dúsíthatjuk köretünket.

Kategória: