Jelenlegi hely

Duna-hullám

Duna-hullám
Hozzávalók: 

Tészta
6 db tojás
20 dkg cukor
1 dl napraforgó olaj
1 dl víz
30 dkg rizsliszt
1 csomag sütőpor
2 ek cukrozatlan kakaópor
Krém
50 dkg kimagozott meggy
1 tasak epres pudingpor
1 maréknyi kimagozott meggy(elmaradhat)
25 dkg margarin
20 dkg porcukor
3 dl tej
Tetejére
10 dkg GM étcsoki
1 ek  étolaj

Elkészítés: 

A tojások sárgáját a cukorral és a vízzel habosra keverjük, majd hozzáadjuk az olajat. majd óvatosan fakanállal keverjük bele a sütőporos lisztet, és a keményre vert tojásfehérjét.
Zsírozott, lisztezett nagyobb tepsibe öntjük a tészta felét, a másik felébe tesszük a kakaót, elkeverjük. Ráterítjük a világos tésztára, és ráhalmozzuk   a lecsepegtetett meggyet.
Előmelegített - 180 fokos - sütőben kb. 30-35 percig (tűpróba) sütjük, majd hűlni hagyjuk.
A pudingport elkeverjük elkeverjük a tejjel  sűrűre főzzük, majd hűlni hagyjuk. A margarint kikeverjük a porcukorral, és a kihűlt pudingos krémmelhabosra keverjük.(én ebbe a krémbe is tettem kb egy maréknyi meggyet, de ez el is maradhat) Megkenjük vele a kihűlt tésztát.
Az étcsokoládét gőz felett megolvasztjuk, és hozzákeverjük az olajat, és óvatosan a krém tetejére simítjuk, villával, vagy fésűs habkártyával hullámokat készítünk rá, és 1-2 órára betesszük a hűtőbe.Ezt követően forró vízbe mártott késsel szeleteljük.

Kategória: