Jelenlegi hely

Cseresznyés clafoutis - francia tejpite

Cseresznyés clafoutis - francia tejpite
A clafoutis (ejtsd: klafuti) – mint oly sok finomság – a francia konyha nagy találmánya. Nem túl édes, de annál gyümölcsösebb desszert.
Hozzávalók: 

50 dkg cseresznye kimagozva
3 dl tejszín
1 dl zsíros tej
3 db  tojás
7 dkg eritrit
12 dkg Green farm kukorica-rizs-kölesliszt keverék
1 mk sütőpor
csipet só
1 db citrom reszelt héja

Elkészítés: 

A tésztához összekeverjük a liszteket, a sütőport és a sót. Hozzáöntjük a tejet, tejszínt, beletesszük a tojásokat, valamint az eritritet,  és kézi habverővel gyorsan összedolgozzuk.
Egy 23 cm átmérőjű piteformát kivajazunk, kilisztezünk (én GM zabpehellyel szórtam meg), majd a kimagozott cseresznyével beleszórjuk. Ráöntjük a tésztát, és 180 fokra előmelegített sütőben kb.  30 perc alatt készre sütjük. Azonnal, de legalábbis langyosan tálaljuk. Ez a pite  úgy az igazi, ha remegős, lágy a tésztája! Tehát ne süssük túl!

Kategória: