Jelenlegi hely

Csirkepaprikás, galuskával

Csirkepaprikás, galuskával
Hozzávalók: 

A csirkepaprikáshoz:
4 db egész csirkecomb
3 dl tejföl
2 fej vöröshagyma
2-3 ek zsír
2 ek pirosparika
1 ek rizsliszt

bors
babérlevél (elmaradhat)
1 db paradicsom
1 db zöldpaprika
A galuskához:
2-3 db tojás
40 dkg GM zabpehelyliszt
2 dl víz
1 tk só

Elkészítés: 

A forró zsiradékon megfonnyasztom az apróra vágott hagymát, majd a megmosott, megtisztított ketté vágott csirkecombokat is rádobom hozzáadom a feldarabolt paradicsomot, és a paprikát  is, sózom, borsozom, ráteszem a pirospaprikát és vízzel felengedem, annyival hogy épp csak ellepje. Fedő alatt puhára főzöm, ez kb 40-50 pecc, majd a tejfölt simára keverem a liszttel és kevés vízzel és ezzel behabarom, összerottyantom és kész is.
Zabpehely galuskával kínáltam, amit a következőképp készítettem el:
A tojásokat villával felvertem, hozzáadtam a sót és a vizet, majd a garantáltan gluténmentes zabpehelylisztet is, ha túl sűrű lenne, még pici vizet lehet hozzáadni, de ennek a hagyományostól kissé sűrűbbnek kell lennie.
Egy fazékban sóval, vizet forraltam, és a forrásba lévő vízbe szaggattam a galuskát. Pár percig főztem, majd leszűrtem, leöblítettem, és kb 1-2 evőkanálnyi étolajon átforgattam.

Kategória: