Jelenlegi hely

Meggytorta, liszt nélkül

Meggytorta, liszt nélkül
Hozzávalók: 

Az alaphoz (20 cm átmérőjű tortaformához)

5 dkg GM  étcsoki

5 dkg  vaj

2 db tojás

10 dkg cukor

6 dkg cukrozatlan GM kakaópor

1 mk sütőpor

A krémhez:

40 dkg meggy

3 ek cukor

30 g zselatin

3 dl Hulala

A tetejére:

8 szem meggy

Elkészítés: 

Először az alapot  készítjük el. Összeolvasztjuk az étcsokit a vajjal. A két egész tojást a cukorral gépi habverővel alaposan kikeverjük.. Egy kis tálban összekeverjük  kakaóport  a sütőporral  beleforgatjuk a habos, cukros tojásba, végül a masszában egyenletesen eloszlatjuk a kihűlt csokis vajat. 20 cm átmérőjű tortaformába öntjük, 170 fokon, légkeveréssel sütjük, körülbelül tíz percig. Utána kihűtjük.
 A kimagozott meggyet a cukorral botmixerrel pürésítjük, A Hulalát kemény habbá verjük. A zselatint egy kevés meggypürével összemelegítjük, kissé visszahűtjük és a többi meggypéphez adjuk, végül összedolgozzuk a felvert habbal is.
Az alapot visszatesszük, a közben elmosott  kapcsos tortaformába. Ráöntjük a gyümölcsös habot, és hűtőszekrénybe tesszük egy éjszakára. Másnap gyümölccsel, esetleg tejszínhabbal díszítjük.

Kategória: