Jelenlegi hely

Mexikói chilis bab tojás tortillában

Mexikói chilis bab tojás tortillában
Hozzávalók: 

A chlis babhoz:
1 kd marha darált hús (vagy marha-sertés vegyesen)
1 tk só
3 doboz vörösbab konzerv (pl Bonduelle)
1 doboz kukorica konzerv
fél liter sűrített paradicsom
1 nagy fej vöröshagyma
3-4 friss chili paprika, vagy cseresznypaprika
bors
1 tk őrölt pirospaprika
1-2 gerezd fokhagyma
zsír vagy étolaj
A tortillához: (1 darabhoz)
2db  tojás
4 ek GM zabpehely
1 mk  só

Elkészítés: 

A hagymát és a fokhagymákat megtisztítjuk, és apróra vágjuk. Egy mélyebb lábasba zsiradékot öntünk, felforrósítjuk, és a hagymát, majd a fokhagymát megdinszteljük benne. Rátesszük a darált húst, megsózzuk, megborsozzuk, paprikát, chilit (2 darabot félbevágva) és addig kevergetjük, amíg a hús ki nem fehéredik. Hozzáadjuk a sűrített paradicsomot, és még kb fél liter vizet, majd takaréklángon, fedő alatt fél órát főzzük. Hozzáadjuk a vörös bab konzervet, a kukorica konzervet és az egészet jól összeforraljuk. A legvégén megkóstoljuk és kedvünkre fűszerezhetjük még csilivel, sóval, borssal. Ha véletlen túl híg lenne 1-2 ek GM zabpehelylisztet keverjünk ki egy kevés vízben, és habarjuk be.
Tortilla:

A tojást villával felverjük hozzákeverjük a zabpelyhet a sót, és kókuszzsírral kent teflon vagy kerámia serpenyőben először az egyik, majd a másik oldalát is megsütjük. 
A tortillát megtöltjük a chilis babbal és azonnal tálalhatjuk!

Kategória: