Jelenlegi hely

"Ca-ca"

"Ca-ca"
Sok-sok évvel ezelőtt Bulgáriában ettem először, ott kis papír tasakban árulták a tengerparton. Én ezen éltem egy hétig, annyira ízlett. Még az étteremben is ezt rendeltem... Itthon akkoriban még ilyen apró halat nem lehetett kapni, ma már lehet.
Hozzávalók: 

1 kg apró tengeri hal (pl sprótni)

pirospaprika

rizsliszt

A sütéshet: pálmaolaj

Elkészítés: 

A felforrósított olajban megfelelő adagokban megsütjük a halat, - amit előzőleg sóztunk, pirospaprika és rizsliszt keverékében  megforgattunk, -  azonnal papírtörlőre szedünk, hogy a felesleges olajat leitassuk róla. Megsózva, esetleg citromlével megcsorgatva fogyasztjuk.Én párolt rizzsel kínáltam, de sült krumplival, vagy egyéb körettel is finom.

Kategória: