Jelenlegi hely

Szicíliai húsgombóc

Szicíliai  húsgombóc
Hozzávalók: 

A paradicsommártáshoz:

5 evőkanál étolaj  vagy kókuszzsír
2 gerezd fokhagyma
 fél liter sűrített paradicsom
1 teáskanál cukor
1 ek rizsliszt vagy GM zabpehelyliszt

A húsgombóchoz
2 dl  tej
1 db GM zsemle vagy 1 szelet GM kenyér
fél kg darált sertéshús
1 fej vöröshagyma (felaprítva)
1 gerezd fokhagyma
őrölt bors
oregánó
bazsalikom
1 db tojás

Elkészítés: 

Először a gombóckákat készítjük el.
A zsemlére több részletben adagoljuk a tejet, mivel a GM kenyeret szinte lehetetlen kifacsarni, így csak annyi tejet  adunk hozzá, h puha morzsalékos massza legyen. Ezt követően az összes többi hozzávalóból jól formázható masszát gyúrunk, a fűszereket ízlés szerint adagoljuk, én egy-egy teáskanállal tettem bele oregánót, és bazsalikomot, illetve sót is, borsot csak úgy érzéssel frissen őröltem rá. Diónyi gombócokat formálunk belőle, és egy tálcára sorakoztatjuk azokat.
A paradicsommártáshoz, az olajon/kókuszzsíron kissé megpirítjuk a lisztet ráöntjük a sűrített paradicsomot  és még kb fél liter vizet, sóval, pici cukorral ízesítjük, összeforraljuk, majd beledobáljuk a gombócokat és kb fél óra alatt készre főzzük.
Tészta körettl kínáljuk.

Kategória: