Jelenlegi hely

Szőlös tiramisu

Szőlös tiramisu
Hozzávalók: 

2 dl lefőzött kávé

2 dl tejszín, vagy Hulala

50 dkg mascarpone

2 cs. vaníliás cukor

20 dkg porcukor

4 db  (friss) tojássárgája

fél kg fehér szőlő

kb 25 dkg babapiskóta

Elkészítés: 

A szőlőt megmossuk, leszemezzük. Tegyünk félre a díszítéshez egy keveset.
A tojássárgáját keverőtálban 10 dkg porcukorral, a vaníliás cukorral  kikeverjük. Egy másik tálban a maradék porcukorral habosra keverjük a mascarponét, majd kanalanként beledolgozzuk a tojáskrémet. A Hulalát l kemény habbá verjük a és óvatosan a krémhez adjuk.
A feketekávét mélytányérba öntjük,  majd egyenként megmártjuk a babapiskóták felét, és szorosan egymás mellé rakosgatva egy magas üvegtál aljára fektetjük. Megkenjük a krém felével, sűrűn megszórjuk a szőlővel, majd a kávéba forgatott maradék babapiskóta, és a maradék krém következik. Tetejét  kirakjuk a félretett szőlőszemekkel,  és legalább 4 órára hűtőbe helyezzük.

Kategória_2: