Jelenlegi hely

Grillezett csirkecomb barackmártással

Grillezett csirkecomb barackmártással
Hozzávalók: 

5 db csirkecomb filé
2 ek étolaj vagy kókuszzsír
2 ek méz
3 ek fehérborecet
1 ek szójaszósz

bors
50 dkg sárgabarack
1 ek. kukoricakeményítő
1 dl víz

Elkészítés: 

A csirkecombfiléket ízlés szerint fűszerezzük, ehhez elég csak a só-bors véleményem szerint, majd vékonyan zsírral kikent tepsibe rakjuk, kevés vizet, vagy alaplevet öntsünk alá,  és fedő (vagy alufólia) alatt kb 1 órát sütjük, 170 fokos sütőben,  ezt követően a fedőt levéve grill funkción, 250 fokon kb 10 perc alatt kissé megpirítjuk. Készíthetjük kerti grillen is!
A mártáshoz a barackot megmossuk, kimagozzuk.
A mézet alacsony tűzön felmelegítjük, hozzáadjuk a borecetet, szójaszószt, egy csipet sót, hozzáadjuk a barackot is, pár percig forraljuk. Egy  deci hideg vízben feloldjuk a keményítőt és besűrítjük vele a mártást.
Párolt rizst kínáljunk hozzá!

Kategória: