Jelenlegi hely

Sokmagvas sajtos cukkinigolyók

Sokmagvas sajtos cukkinigolyók
Hozzávalók: 

1 db közepes cukkini (kb 80dkg)
1 csokor petrezselyem zöld (vagy kapor)
1 fej vöröshagyma
2  gerezd fokhagyma
1 db tojás
1 tk só
bors
10 dkg füstölt sajt
kb 40 dkg GM zabpehely
A bundához:
GM zsemlemorzsa
szezámmag
tökmag
napraforgómag
lenmag
A sütéshez:
étolaj

Elkészítés: 

A cukkinit alaposan megmossuk, a hagymát, fokhagymát megtisztítjuk, majd nagyobb darabokra vágjuk ezeket és késes aprítóval pépesre zúzzuk. Egy tálba átöntjük, hozzáadjuk az egész tojást, az apróra vágott petrezselyem zöldet, a sót, borsot, a reszelt sajtot és a GM zabpelyhet (ennek a mennyisége valamelyest eltérhet, a cukkini nagysága, vizessége miatt). Ekkor érdemes a masszát megkóstolni ha szükséges utána fűszerezhetjük. Érdemes hagyni állni, legalább fél órát a maszát, mert a zabpehely meg fogja szívni magát!
Egy tálba öntünk GM zsemlemorzsát, és szórunk bele magokat, ízlés szerint. A masszából diónyi golyókat formázunk és a sokmagvas morzsába megforgatjuk.
Fritőzben pirosra sütjük.
Önmagában is finom, de fogyaszthatjuk, salátával vagy  akár főzelék feltétje is lehet

Kategória: