Jelenlegi hely

Mákosguba muffin

Mákosguba muffin
Hozzávalók: 

40 dkg GM péksüti (kifli, kalács, zsemle...stb)
4 dl rizstej
10 dkg darált mák
1 csomag vaníliás cukor
1 db citrom (reszelt héja)
A krémhez:
4 db tojássárgája
4 ek cukor vagy eritrit
1 csomag vaníliás cukor
1,5 csomag vanília ízű GM pudingpor
4 dl rizstej
A tetejére:
4 db tojásfehérje
4 ek cukor

Elkészítés: 

A péksütiket karikára/kockára vágjuk, meglocsoljuk a felforrósított  tejjel, megszórjuk a darált mákkal,  a vaníliás cukorral és a lereszelt citromhéjjal, majd alaposan elkeverjük.
Egy lábasban a tojássárgáját a cukorral kézi habverővel habosra keverjük. Hozzáadjuk a pudingport, a vaníliás cukrot majd a tejjel csomómentesen elkeverjük, és sűrű krémmé főzzük.
A muffinformát vékonyan kikenjük vajjal, majd szétosztjuk benne a mákos-tejes péksütit.  Mindegyik tetejére halmozzunk  a krémből, majd a tojásfehérjét a cukorral kemény habbá verjük, és a krém tetejére nyomjuk, csillagcsővel ellátott habzsák segítségével. 170 fokra előmelegített sütőben készre sütjük., kb 10 perc alatt.

Kategória: 
Kategória_2: