Jelenlegi hely

Bacon-be tekert rozmaringos tengeri halfilé

Bacon-be tekert rozmaringos tengeri halfilé
Az ötlet Jamie Olivértől van, de a saját szám íze szerint.
Hozzávalók: 
80 dkg halfilé
1 db citrom leve és héja
fél kg szeletelt bacon
bors
olívaolaj
rozmaring
Köret: párolt rizs
Elkészítés: 

A halszeleteket vágjuk 2 ujjnyi csíkokra.
Melegítsük a sütőt 200 ° C-ra. Fűszerezzük be a halhúst rozmaringgal, finomra reszelt citromhéjjal, borssal (sóra nem lesz szükség, mert a szalonna elég sós). Minden szelet halfilé köré csavarjunk annyi bacon szeletet, amennyi szükséges, hogy átérje.
A tepsit kenjük ki olívaolajjal és ebbe fektessük a becsomagolt halszeleteket.
Süssük pirosra, kb 20 perc alatt.
Párolt rizzsel, majonézzel kínáljuk!

Kategória: