Jelenlegi hely

Fordított körtetorta

Fordított körtetorta
Hozzávalók: 

5 db kemény húsú körte
A karamellhez:
15-20 dkg cukor
10 dkg Liga margarin
A tésztához:
3 db tojás
30 dkg rizsliszt
2,5 dl  rizstej
1 cs. vaníliás cukor
7 dkg Liga margarin
1 cs. sütőpor
4 ek eritrit

Elkészítés: 

A körtéket megmossuk, megtisztítjuk, és cikkekre vágjuk.
Egy vaslábasban lassú tűznél megolvasztjuk-karamellizáljuk a cukrot, majd hozzáadjuk a margarint is., beleforgatjuk a körte szeleteket is. Egy tortaformába öntjük, a körtéket kissé elrendezzük, h egyenletesen jusson mindenhová.
A tojásokat szétválasztjuk, a fehérjét kemény habbá verjük, hozzáadjuk az eritritet, a tojások sárgáját,belecsorgatjuk a megolvasztott margarint,  majd fakanállal óvatosan hozzákeverjük a sütőporral, vaníliás cukorral  kevert rizslisztet is.
A piskóta szerű masszát ráöntjük a karamellszizált körtékre, és előmelegített 170 fokos sütőben kb 40-45 perc alatt készre sütjük. Tűpróbával ellenőrizzük, h átsült-e a tészta.
A sütőből kivéve 5 percig pihentessük, majd egy tányér segítségével fordítsuk ki a formából. Hagyjuk kissé kihűlni, majd kínálhatjuk!

Kategória: