Jelenlegi hely

Mindenmentes zsemle

Mindenmentes zsemle
Hozzávalók: 

4 darabhoz:
100g  hajdinaliszt
20 g tápióka keményítő
40 g útifűmaghéj
1 ek. chia mag
1 ek. kókuszolaj
1,8 dl víz
1 mk  só
1 tk. GM  szódabikarbóna
2 ek. borecet vagy almaecet

Elkészítés: 

A lisztet, a tápiókát, az útifűmaghéjat egy tálba mérjük, hozzáadjuk a sót, a chia magot, a kókuszolajat, a közepébe mélyedést készítünk, belszórhuk a szódabikarbónát, és ráöntjük a bor-, vagy almaecetet, hagyjuk, h kipezsegjen, majd a pontosan kinért vizet is hozzáadjuk, alaposan összekeverjük.  Egy meglehetősen lágy masszát fogunk kapni! Pihentetjük, 10 percig, majd 4 zsemlét formázunk blőle (egyenként 10-10 dekásak voltak), sütőpapírral bélelt tepsibe rakosgatjuk, és előmelegített 170 fokos sütőben kb 25-30 perc alatt készre sütjük.