Jelenlegi hely

Máglyarakás muffin

Máglyarakás muffin
Hozzávalók: 

A  alaphoz:
35 dkg szikkadtGM  pékáru (kifli, kalács, zsemle)
3 db tojássárgája
kb 4-5 dl tej,
10-20 dkg cukor (a péksütik édességétől függően)
1 cs. vaníliás cukor,
Az alap tetejére 12 ek baracklekvár
Az almás réteghez:
30 dkg tisztított alma
5 dkg vaj
cukor (az alma édességétől függően)
kk őrölt fahéj
A habhoz:
3  db tojásfehérje
3 ek cukor

Elkészítés: 

A szikkadt péksütik kockázzuk, szeleteljük fel, majd tegyük egy nagyobb tálba azokat.A tojássárgákat, a cukorral, vaníliás cukorral habosítsuk ki, adjuk hozzá a tejet és öntsük a felkockázott péksütire, hagyjuk 5-10 percig pihenni. Ez idő alatt melegítsük  180 fokra elő a sütőt, vajazzuk ki a muffinforma mélyedéseit (semmiképp se használjunk muffin kapszlit, mert nehezen jön le a papírról). Evőkanál segítségével, az áztatott pékárut osszuk el a muffin tepsi 12 mélyedésébe, és tegyük a sütőbe 20 percre.
Készítsük el az alma tölteléket, a tisztított almát, kockázzuk fel, majd kevés vajon, pároljuk meg, ha szükséges adjunk hozzá cukrot, ízesítsük fahéjjal.
A megsült máglyarakás alapra kanalazzunk baracklekvárt, majd halmozzuk rá az alma tölteléket is.
A habhoz a tojások fehérjét verjük kemény habbá, apránként adjuk hozzá a cukrot, és csillagcsővel ellátott habzsák segítségével nyomjuk az alma tetejére. Tegyük vissza a muffinokat a sütőbe, és kb 5-10 perc alatt szárítsuk rá a habot. Melegen, hidegen egyaránt finom!

Kategória: 
Kategória_2: