Jelenlegi hely

Volkswagen torta

Volkswagen torta
Hozzávalók: 

A piskótához (24 cm átmérő):
6 db tojás
6 ek rizsliszt
6 ek eritrit
A krémhez:
25 dkg mascarpone
20  dkg eritrit
4 dl Hulala
1 cs. zselatin
50 dkg áfonya
A torta tetejére és a bevonásához:
25 dkg Liga margarin
25 dkg eritrit por
A bevonathoz:
kb fél kg nyújtható fondant
pár csepp kék étel színezék
 

Elkészítés: 

A tojások fehérjét kemény habbá verjük, majd hozzáadjuk az eitritet  is, tovább verjük a legmagasabb fokozaton, ezt követően a tojások sárgáját is hozzáadjuk, összekeverjük, majd lassú fokozatra állítjuk, és géppel a rizslisztet is belekeverjük. 24 cm átmérőjű vajazott rizslisztezett  tortaformába öntjük, és kb 30 perc alatt készre sütjük, az előmelegített 180 fokos sütőben.
A sütőből kivéve hagyjuk kihőlni, majd vágjuk 3 lapba.
A mascarponét az eritrittel  és az áfonyával kihabosítjuk, , a zselatint kevés vízben forráspontig melegítjük, a Hulalát kemény habbá verjük,  a gyümölcsös-mascarponés krémbe öntjük (lassan) a zselatint, végül a habot is beleforgatjuk.
Ezzel a krémmel töltjük meg a tortát.
A margarint az eritrit porral kihabosítjuk, és a torta tetejét, oldalát bekenjük vele. Pár órára hűtőbe tesszük.
Közben, ha nem kész fondanttal dolgozunk, elkészítjük. Elkészítjük a sablont is, majd ha a torta kellően megdermedt, bevonjuk, a kékre színezett fondanttal, majd a maradék fehér fondantot is kinyújtjuk  a sablon segítségével kivágjuk  Volkswagen emblémát, és a tortára helyezzük azt. Mielőtt ráhelyeznénk egy  ecset sgítségével a leendő helyét egy  picit megvizezzük, h a "matrica" ráragadjon. Elsimítjuk rájta, és akár azonnal fogyasztható is.

Kategória: