Jelenlegi hely

Szilvazselé torta lisztmentesen

Szilvazselé torta lisztmentesen
Hozzávalók: 

A piskótához:
3 db tojás ("M"-es)
3 ek cukrozatlan kakaópor
3 ek eritrit
A krémhez:
4 dl tej
1 cs. GM vaníliás pudingpor
10 dkg eritrit
25 dkg vaj
25 dkg zsírszegény tehéntúró
1 db citrom reszelt héja
A zseléhez:
40 dkg szilva
5 dkg zselatin
1 ek eritrit
4 dl víz
A díszítéshez:
3 dl Hulala habalap
A tetejére:
5 szem szilva
fehér csoki (GM)
kakaópor

Elkészítés: 

A tojásokat szétválasztjuk, a fehérjéből kemény habot verünk, majd hozzáadjuk a cukrot, és a tojások sárgáját is, magas fokozaton tovább kevertetjük, majd a legkisebb fokozatra állítjuk a robotgépet, és a  kakaóport is hozzáadjuk. Egy kb 24-26 cm átmérőjű formába öntjük a masszát, majd előmelegített 180 fokos sütőben 8 perc alatt készre sütjük! A tortakarikát  vegyük le róla, a piskótát  hagyjuk kihűlni.
Készítsük el a zselét: a szilvát  mossuk meg majd a vízzel, eritrittel, zselatinnal turmixoljuk össze, majd melegítsük össze, de semmiképp se forraljuk fel!
Az elmosott tortaformába öntjük a még folyékony zselét és hagyjuk kihűlni, ha szobahömérsékletűre hűlt tegyük be a hűtőbe!
A tejben keverjük el a pudingport, és az eritritet is, majd főzzük keményre a pudingot. Robotgépben a túrót a vajjal, citrom reszelt héjával habosítsuk ki, majd adjuk hozzá a kihűlt pudingot is.
A tortát a következőképp állítjuk össze: a kakaós piskótára kenjük a túrókrém felét, erre ráhelyezzük a szilvazselét, majd a túrókrém másik felét, végül a felvert Hulalát, ebből egy kevéssel a tortaoldalát is kenjük körbe.
A torta tetejét sablon segítségével egy kevés kakaóporral szórtam meg, illetve vízgőz felett flolvasztott fehér csokiba mártott szilvával díszítettem.
Télen befőttből is készülhet, ebben az esetbn a befőtt levéből mérjük a 4 dl, és cukor vagy eritrit ez esetben nem szükséges hozzá!

Kategória: 
Kategória_2: