Jelenlegi hely

Szegedi halászlé

Szegedi halászlé
Gyakran kérdezik, hogy milyen halászlé kockát használhatunk? Egy jó halászlébe nincs szükség halászlé kockára, így sohasem merültem bele a témába, hogy vajon melyik gluténmentes...
Hozzávalók: 

1,5 kg ponty
30 dkg vöröshagyma
2 db cseresznyepaprika
5 dkg fűszerpaprika
kb 1 -2 tk adalékmentes só
Erős Pista, ízlés szerint

Elkészítés: 

A megtisztított hal gerincéről a húst óvatosan lefejtjük, félretesszük. A csontokat, a fejet, a farkat feltesszük főni. Hozzáadjuk az apróra vágott vöröshagymát, a cseresznyepaprikát és legalább 2 órán keresztül főzzük. Szitán, vagy paradicsompasszírozón átpasszírozzuk, majd a levet ismét feltesszük a tűzre. A pirospaprikát akkor adjuk hozzá, ha már forr. Ha eloldódott, akkor beletesszük a kockára vágott, filézett haldarabokat, amit előzőleg besóztunk és további 25 percig főzzük.Ízlés szerint sózzuk.Forrón tálaljuk, kínálhatunk hozzá csípős zöld paprikát, valamint friss kenyeret.

Kategória: 
Kategória_2: