Jelenlegi hely

Pók muffin

Pók muffin
A halloween ősi kelta hagyományokból kialakult autentikus ír ünnep október 31. éjszakáján (ami a Mindenszentek katolikus ünnep előtti este), amit elsősorban az angolszász országokban tartanak.
Hozzávalók: 

3 db tojás
15 dkg eritrit (cukor)
1 cs vaníliás cukor
15 dkg vaj (margarin)
csipet só
2 ek rum
30 dkg rizsliszt
1 cs. sütőpor
10 dkg GM étcsoki, apróra tördelve
20 dkg alma, reszelve
A díszítéshez:
GM étcsoki
fondant vagy marcipán
fekete ételszínező
GM cukorgyöngy, pl franciadrazsé

Elkészítés: 

Az almát lereszeljük, hozzáadjuk a tojásokat,  az olvasztott vajat, a rumot, egy másik tálba kimérjük a szárazanyagokat, végül összekeverjük a két tál tartalmát. Muffinpapírral bélelt sütőformába kanalazzuk a masszát, és előmelegített sütőben 25 perc alatt készre sütjük.
A kihűlt muffinok tetejét csokival bevonjuk, 2-2 cukorkát "felragasztunk", majd fondantból vagy marcipánból lábakat is sodrunk a pókoknak, és azt is felragasztjuk.

Kategória: 
Kategória_2: