Jelenlegi hely

Tőkehalfilé, tejszínmártással

Tőkehalfilé, tejszínmártással
Hozzávalók: 

800 g sarki tőkehal filé (2 doboz), "Iglo")
kb 1 ek kókuszzsír
A mártáshoz:
2 dl tejszín
5 dkg vaj
fél citrom leve
1 db citrom héja
1 ek mustár
1 kk só
kakukkfű
 


 
Elkészítés: 

A két dobozban összesen 12 db hal darabka van, ezeket kókuszzsírral kent tepsibe rakjuk, és előmelegített 200 fokos sütőben - a dobozon lévő utasítás szerint - 18 perc alatt készre sütjük. Bár a halkockák nem tartalmaznak semmilyen fűszert (sót sem), én nem tettem rá, de a mártás kellően fűszeres volt, így nem hiányzott a halról a só, persze, aki úgy érzi, sütés előtt kissé megsózhatja.
A mártáshoz a vajat megolvasztjuk, ráöntjük a tejszínt, majd hozzáadjuk a sót, a  mustárt, a kakukkfüvet, a reszelt citromhéjat és a citromlevet, összeforraljuk és kissé besűrítjük (pár perc forralással.
Ez idő alatt a hal is elkészül és már tálalhatjuk is. Én burgonyapürével kínáltam.

Kategória: