Jelenlegi hely

Zebratorta - fehérjeporból

Zebratorta
Hozzávalók: 

A "tésztája"
10 dkg GM  zabpehely
5 dkg GM zabpehelyliszt
5 dkg felolvasztott kókuszzsír
2 ek méz vagy stevia cseppek
A töltlékhez:
5 db "M"-es tojás
fél kg zsírszegény túró vagy cottage cheese
1,5 dl görög joghurt
60 g vaníliás VEGAN PROT3IN TRIPLEX fehérje (mindenmentes, növényi)
1,5 dl növényi tej (kókusz vagy mandula)
1 ek GM vanília ízű pudingpor vagy kukoricakeményítő
piros ételszínezék
4 ek eritrit

 

Elkészítés: 

A tészta hozzávalóit összedolgozzuk, majd egy 18 cm átmérőjű  kapcsos tortaforma aljába nyomkodjuk .Előmelegített 180 fokos sütőben süssük 10 percig.
Készítsük el a tölteléket, ehhez az ételszínezék kivételével az összes hozzávalót mérjük tálba és botmixerrel, alaposan keverjük össze, ekkor osszuk ketté a tésztát, és az egyik felébe keverjük bele az ételszínezéket, a másik marad sárga.
A zabpelyhes alapot ha kivettük a sütőből a masszát kanalazzuk rá, úgy h egy kanál sárga krémet teszünk középre, erre jön a rózsaszín krém, majd a sárga.... amíg el nem fogy. Magától szét fog terülni! Tegyük vissza asütőbe, és 160 fokon süssük, további 50 percig. A sütőből kivéve,  hagyjuk kissé kihűlni, majd azonnal fogyaszthatjuk. Másnap is finom!

Kategória: