Jelenlegi hely

Gesztenyés fatörzs

Gesztenyés fatörzs
Akár Karácsonyra is készülhet.
Hozzávalók: 

A piskótához:
4 db M-es tojás
4 ek rizsliszt
4 ek eritrit vagy cukor
A töltelékhez:
25 dkg Schlagfix mascarpone jellegű krém
2 dl Schlagfix Vegan habkrém
20-25 dkg GM gesztenyenassza
Továbbá:
áfonyalekvár

Elkészítés: 

A tojások fehérjét kemény habbá verjük, majd hozzáadjuk az eritritet vagy a  cukrot is, tovább verjük a legmagasabb fokozaton, ezt követően a tojások sárgáját is hozzáadjuk, összekeverjük, majd lassú fokozatra állítjuk, és géppel a rizslisztet is belekeverjük. Sütőpapírral bélelt - "gáz tepsibe" - simítjuk, és előmelegített 170 fokos sütőben 8-10 perc alatt készre sütjük.
A sütőből kivéve a papírt lehúzzuk róla, kihűtjük.
Elkészítjük a gesztenye krémet: ehhez a habkrémből robotgép segítségével kemény habot verünk, a mascarpone jellegű krémet és a kiolvadt gesztenyemasszát robotgéppel kihabosítjuk, majd óvatosan kézi habverővel a habot is hozzákeverjük.
A piskótát vékonyan megknjük lekvárral, majd a krém kb 3/4-ét rákenjük, és óvatosan feltekerjük, segítségünkre lehet a piskóta alatt lévő konyharuha, vagy akár egy sütőpapír is. A maradék krémmel kívülről bevonjuk, és hűtőbe tesszük pár órára.
Ezt követően mindkét végét ferdén levágjuk, illetve az egyik végéből egy kisebb darabot szintén leszelünk és ezt a hosszabbik tkercs oldalához illesztjük.
A havas fatörzs kedvéért kókuszreszelékkel megszórtam, és marcipán mikulással díszítettem.

Kategória: 
Kategória_2: