Jelenlegi hely

"Bejgli" tekercs

"Bejgli" tekercs
Hozzávalók: 

A piskótához:
2x4 db tojás
2x4 ek rizsliszt
2x4 ek cukor vagy eritrit
A krémhez:
8 dl tej
2 cs. vanília ízű GM pudingpor
30 dkg porcukor
40 dkg vaj vagy margarin
10 dkg dió darálva
1 db citrom reszelt héja
10 dkg mák darálva
A díszítéshez:
dió darálva
marcipán
TIPP: egész mákot veszek, én darálom le! A diót is én darálom, a sajátot :D

Elkészítés: 

A tojások fehérjét kemény habbá verjük, majd hozzáadjuk a cukrot is, tovább verjük a legmagasabb fokozaton, ezt követően a tojások sárgáját is hozzáadjuk, összekeverjük, majd lassú fokozatra állítjuk, és géppel a rizslisztet is belekeverjük. Sütőpapírral bélelt - "gáz tepsibe" - simítjuk, és előmelegített 170 fokos sütőben 8-10 perc alatt készre sütjük. Ugyanígy járunk el a másik piskótával is.
Kb 6 dl tejet felteszünk melegedni, a maradék tejben a pudinport csomómentesre keverjük, majd a forrásban lévő tejbe öntjük és  állandó kevergetés mellett pár perc alatt besűrítjük.
A  puha vajat/margarint a porcukorral kihabosítjuk, majd a teljesen kihűlt pudinggal tovaább habosítjuk, addig, amíg egy könnyű krémet nem kapunk. Ekkor a krémet két felé osztjuk, az egyik felébe belekeverjük a darált mákot, a másikba a darált diót és a reszelt citromhéjat.
Az egyik piskótáról lehúzzuk a sütőpapírt, majd a diókrém 3/4 rákenjük, óvatosan feltekerjük, a maradék krémmel kivülről is megkenjük, tálcára tesszük.
A másik piskótát, ugyanígy töltjük meg.
Az egyik tekercsnek ferdén levágjuk a 2 végét és tálcára tesszük, a másik tekercsnek is levágjuk a végeit ketté vágjuk és a képen látható módon az egész roládhoz illesztjük.
Díszíthetjük darált dióval, illetve marcipánnal is.

Kategória: 
Kategória_2: