Jelenlegi hely

Karácsonyi linzertál 2

Karácsonyi linzertál 2
Hozzávalók: 

A karácsonyfákhoz, linzerkarikákhoz, csillagokhoz, és a szivecskékhz:
60 dkg rizsliszt
40 dkg Liga margarin
20 dkg porcukor
2 db tojás
1 db citrom reszelt héja
Továbbá:
lekvár
nutella
cukorgyöngyök
porcukor
A citromos mákoshoz:
28 dkg rizsliszt
2 dkg egész mák (2 ek)
20 dkg puha vaj vagy Liga margarin
10 dkg porcukor vagy porxukor
2 db tojás
1 db citrom lereszelt héja és leve
A közepébe:
aszalt vörösáfonya

Elkészítés: 

A linzertészta hozzávalóibók gyors mozdulatokkal tésztát gyúrunk. Sütőpor, tejföl nem kell bele!
Fél órára a hűtőbe tesszük, elkészítjük a mákos linzert is:
A   Citromos karika   adta az alapötletet, csak egy kis mákkal megbolondítva, a mák és a citrom jó páros volt.
A hozzávalókat gyors mozdulatokkal összegyúrjuk. Ez esetben a klasszikus linzertől kicsit lágyabb tésztát kell kapnunk. A masszát csillagcsővel ellátott nyomózsákba töltjük, és sütőpapírral bélelt tepsibe karikákat nyomunk. Közepükbe egy-egy szem aszalt  vörösáfonyát nyomunk és előmelegített 180 fokos sütőben, 10 perc alatt készre sütjük. 
Miután elkészültek, a hütőből elővesszük a másik linzertésztát, és 4 részre osztjuk, az egyik részből fenyőfákat, a másikból linzerkarikákat (fele lyukas legyen), a harmadikból sziveket,  a negyedik tésztadarabot ketté osztjuk, az egyik feléb egy evőkanálnyi kakaóport gyúrunk, ezekből pedig csillagokat szúrunk ki. Sütőpapírral bélelt tepsibe rakosgatjuk, és előmelegített 180 fokos sütőben kb 8 perc alatt megsütjük. Ha légkeveréses programot választunk 2 tepsi linzert egyszerre meg tudunk  sütni.
A fenyőfákat és a linzereket lekvárral töltjük meg, a linzerkarikák tetejét porcukorral szórjuk meg! A  csillagokat és a szivecskéket nutellával töltjük meg.
A fenyőfákat vízgőz felett megolvasztott csokival vonjuk be, a maradék csokit papírzsákba kanalazzuk, és a szívecskékre spricceljük. A fenyőfák tovább díszíthetőek GM dekorgyöngyökkel.
Tálra rendezzük, és várhatjuk a vendégeket. Gyorsan elkészül, a látszat ellenére is.

Kategória: 
Kategória_2: