Jelenlegi hely

Lencse-korhely saláta

Lencse-korhely saláta
Hozzávalók: 

4-5 kisebb  db burgonya
só ízlés szerint
2 db babérlevél
2 dl tejföl
2 ek majonéz
2 ek  mustár
 25 dkg savanyú káposzta
1  fej lila hagyma
 25 dkg lencse
3 pár virsli (GM)

Elkészítés: 

A lencsét alaposan átválogatjuk, megmossuk egy éjszakára beáztatjuk, másnap babérlevéllel és sóval ízesített vízben  puhára főzzük, de semmiképp se főzzük szét!
A burgonyákat meghámozzuk, felkockázzuk és lobogó sós vízben megfőzzük. Közben a tejfölt elkeverjük a majonézzel és a mustárral, majd porcukorral ízesítjük. A káposztát, ha nagyon savanyú, átmossuk, lecsepegtetjük.  A lila hagymát megtisztítjuk és felszeleteljük. A lencsét kihűtjük, lecsöpögtetjük. A virslit felkarikázzuk, A megfőtt, kihűlt burgonyát, a savanyú káposztát, a hagymát és a lencsét elkeverjük a szósszal. Hozzáadjuk a virslikarikákat és alaposan lehűtve kínáljuk.
Ízlés szerint gíszíthető is.

Kategória: