Jelenlegi hely

Zabpehelylisztes linzerek

Zabpehelylisztes linzerek
Hozzávalók: 

A linzerhez:
30 dkg GM zabpehelyliszt
20 dkg vaj vagy margarin
10 dkg eritrit por
1 db tojás
Továbbá:
baracklekvár
szilvalekvár
Nutella
GM fehér és tejcsokoládé (vagy étcsoki)
cukorgyöngyök
porcukor, vagy eritrit por

Elkészítés: 

A linzertészta hozzávalót összedolgozzuk (össze fog állni!! nem kell hozzá sem több tojás, sem pedig tej/tejföl). A tésztát tegyük hűtőbe kb fél órára.
Közben készítsük elő a kiszúrókat, a lekvárokat stb.
Majd  alkalomhoz illő kiszúrókkal szúrjunk ki motívumokat. Arra mindenképp figyeljünk, hogy mindegyiknek legyen párja! Előmelegített 180 fokos sütőben kb 8-10 perc alatt süssük készre, nem szabad túl sütni, mert akkor törik. Miután kihültek,
barack, és szilvalekvárral, illetve nutellával töltsük meg ezeket.
Fehér-, és tejcsokoládét külön-külön olvasszuk fel vízgőz felett, vagy egy szélesebb szájú bögrében a mikróban.
A képen kátható arányban fehér-, és tejcsokival vontam be a linzereket, illetve a maradék olvasztott csokit zacskóba öntöttem, és a maradék linzert becsíkoztam azzal.

Kategória: 
Kategória_2: