Jelenlegi hely

Almás-diós piskótatekercs liszt nélkül

Hozzávalók: 

A piskótához:
5 db tojás
5 ek eritrit
10 dkg darált dió
A töltelékhez:
1 kg édes alma
1 db citrom leve
1 teáskanál fahéj
5 dkg  mandulaliszt
 

Elkészítés: 

Az almát meghámozzuk, lereszeljük, ízesítjük a citromlével és a fahéjjal, majd hozzáadjuk a mandulalisztet is. Sütőpapírral bélelt "gáz tepsibe" öntjük az almatölteléket és egy kanállal elsimítjuk.
A piskótához a tojások fehérjét kemény habbá verjük, hozzáadjuk az eritritrt, tovább kevertetjük, majd a tojások sárgáját is beleöntjük és ezzel is összekevertetjük, végül a darált diót kézi habverővel beledolgozzuk, majd ezt a masszát a nyers almatöltelékre kenjük. Előmelegített 180 fokos sütőben 20 perc alatt készre sütjük. A sütőből kivéve, egy másik tepsi segítségével megfordítjuk, a sütőpapírt lehúzzuk, és azonnal feltekerjük.
Miután kihűlt, csokival díszíthetjük, és ha a csoki is megszilárdult rajta, szeletelhetjük is.

Kategória: 
Kategória_2: