Jelenlegi hely

Citromos "csibe" rolád

Citromos "csibe" rolád
Ennél a receptnél felhasználható a házi kókusztej készítésébből megmaradt kókuszpép.
Hozzávalók: 

A piskótához:
4 db tojás
4 ek cukor vagy eritrit
4 ek rizsliszt
A krémhez:
3 dl tej
1 cs. vanília ízű GM pudingpor
2 db citrom leve és héja
20 dkg vaj
15 dkg cukor
Továbbá: pár csepp piros, és sárga ételszínezés

Elkészítés: 

A citromkrémhez a pudingport a tejben keverjük el, adjuk hozzá a cukrot is, majd főzzük sűrű krémmé, hagyjuk teljesen kihűlni. Az elkészült és kihűlt  pudingot habosítsuk ki a  vajjal, majd adjuk hozzá a citromok levét és lereszelt  héját is, valamint pár csepp citromsárga ételszínezéket.
A tojások fehérjét verjük kemény habbá, adjuk hozzá a cukrot, majd verjük tovább, adjuk hozzá a tojások sárgáját is, ezt is dolgozzuk bele, majd óvatosan - kézi habverő - segítségével a rizslisztet is keverjük bele. Sütőpapírral bélelt "gáz tepsibe" simítjuk és kb 8-10 készre sütjük. A sütőből kivéve hagyjuk teljesen kihűlni. Húzzuk le róla a papírt majd kenjük meg a citromkrémmel  (kb 4 evőkanálnyi krémet hagyjunk meg a külseje díszítéséhez) és tekerjük fel.
A tekercset kívülről vonjuk be a krémmel, kb 1evőkanálnyi krémet színezzünk be narancssárgára, és készítsük el a csibe lábát, csőrét, taraját.

Kategória: 
Kategória_2: