Jelenlegi hely

Kolbásszal töltött karaj tepsis zöldségekkel

Kolbásszal töltött karaj tepsis zöldségekkel
Hozzávalók: 

1 kg sertés karaj

bors
Füstölt kolbász 1 szál
kevés zsír
Köret:
kb 1 kg édesburgonya
3-4 szál sárgarépa
4-5 db burgonya

Elkészítés: 

A karajt hegyes késsel átszúrjuk, majd a kolbászt enyhén megkenjük zsírral, és óvatosan a húsba csúsztatjuk. A húst sózzuk, borsozzuk, és zsírozott tepsibe helyezzük. A zöldségeket megtisztítjuk, ízlés szerint feldaraboljuk és a hús köré halmozzuk, a zöldségeket is sózzuk mg, vagy használhatunk GM grill zöldség ffűszerkeveréket is. Öntsük a tepsibe kb 1 dl vizet vagy csontleves alapot.  A tepsit lefedjük, és előmelegített 160 fokos sütőben, kb 1,5 óra alatt készre sütjük A sütőből kivéve lapátkanállal a zöldségféléket tálra rendezzük, a húst pedig ujjnyi szeletekre vágjuk.és a zöldségkörettel kínáljuk.

Kategória: