Jelenlegi hely

Meggyes Dobos torta

Meggyes Dobos torta
Hozzávalók: 
  • A piskótához:
  • 3 db tojás
  • 6 dkg eritrit vagy cukor
  • 6 dkg rizsliszt
  • A diós lapokhoz:
  • 8 db tojásfehérje
  • 15 dkg eritrit vagy cukor
  • 20 dkg darált dió
  • 1 evőkanál rizsliszt
  • A tepsihez:
  • kókuszzsír
  • rizsliszt
  • A krémhez:
  • 6 dl meggyvelő (kb. 1 kg meggy)
  • 10 dkg eritrit vagy cukor
  • 8 db tojássárgája
  • 2 csomag vaníliás pudingpor vagy kukoricakeményítő
  • 40 dkg vaj vagy margarin
  • A tetejére:
  • 20 dkg cukor
Elkészítés: 

A piskótához a tojássárgáját habosra keverjük a cukorral, majd óvatosan összekeverjük a kemény habbá vert tojásfehérjével és a rizsliszttel.
A tésztát szétosztjuk két 23 cm átmérőjű, sütőpapírral bélelt tortaformába, majd 165 fokra előmelegített sütőben (légkeveréses) 15 percig sütjük.
A diós lapokhoz a tojások fehérjét kemény habbá verjük az édesítőszerrel, majd hozzáforgatjuk a rizsliszttel elkevert diót. Ebből a tésztából zsírozott és lisztezett tepsiben 3 darab, 23 cm átmérőjű karikát sütünk a piskótához hasonlóan.
A krémhez a kimagozott meggyet a levével együtt összeturmixoljuk. Az eritritet a tojások sárgájával és a kukoricakeményítővel vízgőz felett sűrűre főzzük, majd hűlni hagyjuk. A vajat habosra keverjük, majd összekeverjük a főzött krémmel is.
A tetejéhez a cukrot karamellizáljuk, majd gyors mozdulatokkal az egyik piskótalapra kenjük. Vajba mártott éles késsel tizenhat részre szeleteljük. A piskótalapra először meggyes krémet kenünk, erre ráhelyezzük a diós lapot, majd újra megkenjük a meggyes krémmel. Ráteszünk egy újabb diós lapot, majd egy újabb adag krémet. Addig folytatjuk a rétegezést, amíg elfogynak a lapok és a krém.
Mielőtt felrakjuk a dobos tetőt, a meggyes krémmel megkenjük a torta oldalát, illetve 16 kis rózsát nyomunk a tetejére. Erre tesszük ferdén a dobos tetővel bevont piskótalapot.

Kategória: