Jelenlegi hely

Oroszkrémtorta

Oroszkrémtorta
Megrendelésre készült.
Hozzávalók: 

A piskótához (26 cm-es átmérőjű):
8 darab tojás
8 ek rizsliszt
8 ek cukor
A krémhz:
10 db  tojássárgája
1 l  tej
5 ek cukor
fél fiola vanília aroma
2 cs  vaníliás pudingpor
5 dl Hulala habalap
1 cs zselatin
mazsola (opcionális)
rum, vagy rumaroma (opcionális)
A díszítéshez:
4 dl Hulala habalap
eper
cukorgyöngyök
 

Elkészítés: 

A tojások fehérjét habbá verjük, hozzáadjuk a cukrot, a tojások sárgáját és óvatosan belekeverjük a lisztet is. A tésztát sütőpapírral borított tortaformába kanalazzuk, majd 170 fokra előmelegített sütőben készre sütjük, kb 30 perc alatt. Tűpróba!! A sütőpapírt lehúzzuk róla, majd ha kihűlt, háromba vágjuk.
A tojások sárgáját  csomómentesre keverjük a tejjel, cukorral, és a pudingporral. Sűrű krémmé főzzük, hagyjuk teljesen kihűlni.
A habalapot verjük kemény habbá, a zselatint kb egy dl vízben keverjük el, és forráspontig melegítsük (nem kell főzni).
A pudingos krémhez keverjük hozzá a habot, óvatosan keverjük össze és  lassan csurgassuk bele a feloldott zselatint is, kverjük össze. Aki szereti itt beleteheti az előzőleg rumba áztatott mazsolát, én nem tettem.
A krémmel töltsük meg a piskóta lapokat, úgy hogy a torta tetejére és oldalára is jusson belőle. Tegyük hűtőbe, pár órára vagy egy éjszakára.
A díszítéshez szánt habalapból verjünk kemény habot, majd ízlés szerint a tetejét, és az oldalát is díszítsük fel.

Kategória: