Jelenlegi hely

Mészáros marhatokány

Mészáros marhatokány
Hozzávalók: 

1 kg marhacomb
2 pár GM virsli
1 nagy fej vöröshagyma
2-3 gerezd fokhagyma
1 dl vörösbor
kb 2 dl sűrített paradicsom
kakukkfű
bors,

Köret:
kölestészta (Lidl)

Elkészítés: 

A húst a kisujjnyinál valamivel vékonyabb, csíkokra vágjuk.  A szalonnát és a vöröshagymát kis kockákra aprítjuk, és együtt, üvegesre sütjük, majd rátesszük a bepácolt húst; amikor a hús elveszti nyers színét, hozzáadjuk paradicsompürét és finoman összepirítjuk.Sózzuk, kakukkfűvel ízesítjük, felöntjük vízzel, és pörkölt módján puhára főzzük. Közben a virslit felkarikázzuk. Az utolsó forrásnál zúzott fokhagymával ízesítjük, hozzáadjuk a  vörösbortés a virslit, aztán készre főzzük.
Mi kölestészta körettel ettük.

Kategória: