Jelenlegi hely

Habos almáspite

Habos almáspite
Hozzávalók: 

A tésztához:
40 dkg GM zabpehelyliszt
15 dkg vaj vagy nargarin
10 dkg eritrit
4 db tojássárgája
fél cs. sütőpor
kb 1 dl tejföl
1 citrom reszelt héja
A töltelékhez:
1,5 kg alma
fahéj
eritrit (elmaradhat)
A habhoz:
4 db  tojás fehérje
8 ek porcukor
Továbbá:
a lap lekenéséhez kevés lekvár

Elkészítés: 

A lisztet a sütőporral, az eritrittel összekeverjük, belereszeljük az alaposan megmosott citrom héját,  majd a vajat vagy margarint elmorzsoljuk benne. Hozzáadjuk a tojások sárgáját is, majd annyi tejfölt adunk hozzá, h könnyen gyúrható, de semmiképp se ragacsos tésztát kapjunk. Érdemes hűtőben pihentetni, fél órát-órát.
Ezalatt az almákat tisztítsuk meg, reszeljük le, majd egy kevés vajon őrölt fahéj hozzáadásával pároljuk meg, addig míg  a levét el nem párolgott.Nekem nem kellett cukor hozzá, és mindenképp vegyük figyelembe h a hab édes lesz!
A tésztát nyújtsuk "gáz tepsi" nagyságúra, és előmelegített 180 fokos sütőben süssük elő, kb 10 perc alatt.
A sütőből kivéve vékonyan kenjük meg lekvárral, majd kanalazzuk rá a már legalább langyosra hűlt  almatölteléket.
A tojások fehérjét verjük kemény habbá, majd a porcukrot kanalanként adjuk hozzá, miközben a gép tovább veri a habot. Szép fényes habot kell kapnunk, amit csillagcsöves nyomózsákba töltünk és az almatöltelékre nyomjuk rácsszerűen.
A tepsit toljuk vissza a sütő és süssük, szárítsuk rá a habot, kb 10 perc alatt, a habnak enyhén rózsaszínűnek és keménynek kell lennie, akkor készült el.
Langyosra hűtve szeletelhetjük és kínálhatjuk is.

Kategória: