Jelenlegi hely

Fordított narancstorta

Fordított narancstorta
Hozzávalók: 

A tésztához:
10 dkg GM zabpehelyliszt
15 dkg eritrit
15 dkg vaj
10 dkg darált dió
fél cs sütőpor
4 db tojás
1 db citrom reszelt héja és leve
2-3 ek tej
Továbbá:
1-2 db narancs
 

 

Elkészítés: 

Egy 20 cm átmérőjű tortaformát sütőpapírral béleljünk ki, majd az alaposan megmosott, héjastól karikára vágott naranccsal rakjuk ki.
A vajat robotgép segítségével habosítsuk ki az eritrittel, majd adjuk hozzá az egész tojásokat. Egy tálba mérjük ki a szárazanyagokat: zabpehelyliszt, sütőpor, darált dió, a citrom reszelt héja. és a vajas-tojásos keverékbe dolgozzuk bele, kézi habverő segítségével., adjuk hozzá a citromlevet és a tejet is. Az előkészített - narancsszeletekkel kirakott - formába öntjük és előmelegített 170 fokos sütőben 40 perc alatt készre sütjük.A sütőből kivéve, hagyjuk kissé hűlni, majd a papírt lehúzzuk róla, ráborítjuk a tortatálat, amin szeretnénk majd tálalni, és egy határozott mozdulattal átfordítjuk. Azonnal kínálható!

 

Kategória: