Jelenlegi hely

Banános Rigó Jancsi tekercs

Banános Rigó Jancsi tekercs
Hozzávalók: 

A piskótához

6 db tojás

6 ek eritrit

6 ek rizsliszt

1 ek kakaópor

A csokipontokhoz:

5 dkg GM étcsoki

1 ek étolaj

A krémhez:

2,5 dl tejszín/Hulala

1 ek kakaópor

Továbbá:

2 db banán

Elkészítés: 

A csokit vízgőz felett felolvasztjuk, 1 ek étolaj hozzáadása mellett. Papírzacskóba öntjük a csokit, sarkáa pici lyukat vágunk, és egy sütőpapírral bélelt tepsibe átlósan pöttyöket nyomunk. Száradni hagyjuk. A piskótához a tojásokat ketté választjuk, a fehérjét habbá verjük, hozzáadjuk a sárgáját és az eritritet is, legvégül a rizslisztet is óvatosan belekeverjük. Egy keveset habzsákka szedünk, és a csoki pöttyökre nyomjuk a fehér piskótát. Előmelegített 180 fokos sütőbe tóljuk, és 3-4 percig sütjük. Majd a maradék piskótához hozzáadjuk a kakaóport is, és a fehér csíkokra kenjük. Visszatesszük a sütőbe, és kb 8 perc alatt készre sütjük. Közben a tejszínt habbá verjük, ha Hulala cukor nem szükséges bele, és a kakaóport is belekeverjük. A kakaós tejszínhabot rákenjük a piskótára a banánokat ketté törjük, és a krémre helyezzük, óvatosan feltekerjük a piskótát. Egy-két órára hűtőbe tesszük, és szeletelhetjük is.

Kategória: