Jelenlegi hely

Hónyuszi&Kozáktojás

Hónyuszi&Kozáktojás
Hozzávalók: 

A piskótához:
8 db tojás
6 ek eritrit
6 ek rizsliszt
2 ek kakaópor
A krémhez:
fél liter tej
2 cs. GM vanília ízú pudingpor
25 dkg porcukor vagy Nyírfaporcukor
25 dkg vaj vagy Rama margarin
kókuszpép (ami a kókusztej készítésekor visszanaradt, de elhagyható)
Az oldalára:
kókuszreszelék
A tetejére:
fehér GM csoki
GM ét-, vagy tejcsoki
2 ek étolaj
 

Elkészítés: 

A tojások fehérjét kemény habbá verjük, majd hozzáadjuk az eritritet vagy a  cukrot is, tovább verjük a legmagasabb fokozaton, ezt követően a tojások sárgáját is hozzáadjuk, összekeverjük, majd lassú fokozatra állítjuk, és géppel a rizslisztet és a kakaóport  is belekeverjük. 2 db gáztepsit sütőpapírral kibélelünk, a masszát ketté osztjuk elsimítjuk  és előmelegített 180 fokos sütőben (hőlégkeveréses) 8-10 perc alatt készre sütjük, mindkét tepsi piskótát.
A sütőből kivéve a papírt lehúzzuk róla, kihűtjük.
A tejben a pudingport csomómentesre keverjük és sűrű krémmé főzzük, a vajat/margarint a porcukorral habosra keverjük majd a kihűlt pudingos krémmel összevegyítve, ismét kihabosítjuk.
És kezdődhet a móka :D   A kihűlt piskótalapokból nyuszi, tojás, és kör formákat szúrunk ki (figyeljünk arra, h mindegyik motívumnak legyen párja) majd habzsák vagy kanál segítségével  minden másodikra krémet halmozunk, a krémből egy kevés maradjon, h majd kívülről is be tudjuk kenni e formákat. Ráborítjuk a párjaikat, az oldalaikat is óvatosan körbekenjük a krémmel, kókuszreszelékben megforgatjuk, majd a nyuszik, tojások tetejét vízgőz felett olvasztott fehér csokival (amihez 1 ek étolajat adtunk) bevonjuk, a kerek formák tetejét GM ét-, vagy tejcsokival vonjuk be, amit szintén vízgőz felett (vagy mikróban) olvasztottunk meg, 1 ek étolaj hozzáadása mellett.
A nyusziknak szemet ragasztunk, mielőtt a csoki megkötne, a tojások dekor cukorral tovább díszíthetőek.

Kategória: 
Kategória_2: