Jelenlegi hely

Bisalmasajttal töltött gombóc

Bisalmasajttal töltött gombóc
Hozzávalók: 

A gombóc tésztájához:
1 kg lilaburgonya tisztán mérve
kb  25 dkg rizsliszt
2 db tojás
1 tk só
A nyújtófelület szórásához: rizsliszt
Töltelékhez: kb 20 dkg birsalmasajt
A forgatáshoz: GM morzsa vagy darált dió
A szóráshoz: porcukor

Elkészítés: 

A krumplit puhára főzzük, majd burgonyanyomón áttörjük, hagyjuk teljesen kihűlni, majd adjuk hozzá a tojásokat, egy mokkáskanálnyi sót, és annyi rizslisztet, h nyújtható tésztát kapjunk.  A birsalmasajtot kb 1x1-es kockákra vágjuk. A tésztát nyújtsuk ki, vágjuk kb 10*10-es négyzetekre, és tegyünk a közepükbe, egy-egy kocka birsalmasajtot. Óvatosan csomagoljuk be, majd gömbölyítsük meg. Forrásban lévő, enyhén sós vízben főzzük, akkor főttek meg a gombócok, ha feljöttek a víz tetejére.
Amíg főnek, a gombócok, pirítsuk meg a GM morzsát.
Ebbe a pirított morzsába szedjük ki - szűrőlapát segítségével - a gombócokat, majd jénaiba rakosgatjuk, és porcukorral meghintve kínáljuk.

Kategória_2: